Watermeloensalade met feta en munt

inspiration-image

Recept

Bijgerecht, evt dessert - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 g watermeloen
  • 2 el olie
  • 1 el limoensap
  • zout, versgemalen peper
  • 100 g feta (kaas), in blokjes
  • ½ sjalot, fijngesnipperd
  • 3 takjes verse munt, blaadjes in reepjes
  • 4 tl tomatentapenade  

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes uit de watermeloen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Klop een dressing van de olie en het limoensap; breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng in een schaal de watermeloen, de feta, de sjalot en de munt. Schep de dressing erdoor en verdeel de watermeloensalade over vier glaasjes. Bestrooi met versgemalen peper. Serveer met tomatentapenade.

TIP: maak er een kleurig dessert van door de feta te vervangen door stukjes gele honingmeloen, groene galiameloen en een oranje cuantaloupe meloen.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(47 stemmen)
op=op
9.29

3 Reviews

(20 stemmen)
7.49

12 Reviews

(73 stemmen)
8.49

4 Reviews

(81 stemmen)
6.69

3 Reviews

(34 stemmen)
4.99