Skip to main content
Je bent hier:

Recept:


Lange vinger-ijstaartje met aardbeien

Lange vinger-ijstaartje
Lange vinger-ijstaartje

Recept

Dessert - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 8 lange vingers
  • ½ l stracciatella-ijs
  • 4 aardbeien, in plakjes
  • 12 blaadjes munt
  • extra: vier gelijke stukken lint of touw

Bereiding

  1. Leg telkens 1 lange vingers met de gesuikerde kant loodrecht op een stuk lint (ga daarna pas stapelen, dan kun je het lint of touw strikken zonder dat je het taartje hoeft op te pakken).
  2. Schep voor elk taartje achtereenvolgens op iedere lange vinger, 3 bolletjes ijs, 4 plakjes aardbei en 3 blaadjes munt. Dek af met een lange vinger, met de gesuikerde kant naar boven. Druk deze even aan, en wikkel het lint of touw eromheen.
  3. Zet de taartjes eventueel terug in de vriezer als ze later opgediend worden.

Tip: je kunt ook Savoiardi gebruiken; dit zijn brede lange vingers die verkrijgbaar zijn bij de Italiaanse delicatessenzaak. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.