Frozen fruit

inspiration-image

Recept

Dessert - 4 personen - 30 minuten + 6 uur vriezen

Ingrediënten

  • 2 grote handsinaasappels, gehalveerd*
  • ½ l yoghurtijs
  • extra: muffinbakplaat, elektrische citruspers

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels uit met een elektrische citruspers (de sinaasappelhelften blijven dan mooier intact). Haal de achtergebleven velletjes weg met een lepel of een zesteur (verkrijgbaar in kookwinkels). Zet de schilhelften in de muffinbakplaat.
  2. Meng het sinaasappelsap met het yoghurtijs. Vul hiermee de sinaasappelhelften en zet ze terug in de vriezer. Laat het ijs in 6 uur opnieuw hard worden.

*In plaats van sinaasappel kan ook grapefruit, citroen, passievrucht of meloen gebruikt worden.

Eventueel kan extra smaak gegeven worden aan het gerecht door gebruik te maken van een scheutje likeur naar keuze. Bijvoorbeeld: sinaasappel met Licor 43, meloen met witte port, grapefruit met Cointreau, citroen met anijslikeur en passievrucht met aardbeienlikeur.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(13 stemmen)
4.99
Vol wit
Fles Doos (6)

1 Review

(35 stemmen)
7.49
Vol wit
Fles Doos (6)

8 Reviews

(52 stemmen)
6.99
5.24
Mousserend
Fles Doos (6)