Amuse Caprese

inspiration-image

Recept

Amuse - 12 stuks - 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 bakje verse basilicum (15 g)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • ½ teentje knoflook, uitgeperst
  • zout, versgemalen peper
  • 12 stuks minimozzarella (Galbani, AH)
  • 12 cherrytomaatjes (aan de tak gerijpt)
  • 12 groene olijven gevuld met citroen (Merza, AH)
  • extra: staafmixer, houten cocktailprikkers

Bereiding

  1. Klop met een staafmixer een dressing van 10 g verse basilicum (bewaar de rest om te garneren), de olijfolie, het citroensap, de honing, knoflook, zout en peper. Schep de mozzarella door de dressing. Laat minimaal 10 minuten marineren.
  2. Rijg aan elke houten cocktailprikker: cherrytomaatje, gemarineerde mozzarella, blaadje basilicum en olijf.
(32 stemmen)
33.99
28.99