Miniquiches met zalm

inspiration-image

Recept

4 personen - bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

 

Ingrediënten

  • 8 vellen diepvries filodeeg, ontdooid
  • 50 g boter
  • 250 g verse zalmfilet, in blokjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 gedroogde chilipeper
  • sap en rasp van 1/2 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
  • 50 g zeekraal, geblancheerd
  • 4 kleine taartvormpjes of ovenschaaltjes ø 12-15 cm

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  2. Smelt de boter en bestrijk 4 vellen filodeeg dun met de gesmolten boter. Leg ze twee aan twee op elkaar. Leg in elke taartvorm zo’n stapeltje deeg, met de beboterde kant naar beneden. 
  3. Doe de zalmblokjes in een grote kom, bestrooi ze met zout, zwarte peper en chilipeper en schep ze om met 2 eetlepels sinaasappelsap.
  4. Klop de eieren los met de room, zout en peper en roer de sinaasappelrasp erdoor. Schenk dit mengsel in de taartvormpjes (op het deeg) en schep de blokjes zalm en de stukjes bosui erin.
  5. Bak de taartjes net onder het midden in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  6. Garneer de quiches met de zeekraal.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(135 stemmen)
op=op
Pinot Blanc 75CL

3 Reviews

(24 stemmen)
8.99
op=op
Oveja Negra Chardonnay 75CL

2 Reviews

(10 stemmen)
op=op
Dr.Loosen Pinot Blanc 75CL

7 Reviews

(51 stemmen)
op=op
Wolf Blass Eaglehawk Chardonnay 75CL

3 Reviews

(14 stemmen)
JC Boisset Mâcon-Igé 75CL

3 Reviews

(31 stemmen)
6.99
4.99

1 Review

(11 stemmen)
9.99

1 Review

(67 stemmen)
9.99