Recept
Farfalle met ham, doperwten en munt

Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 300 g farfalle (vlinderpasta)
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 400 g tuinerwten extra fijn (diepvries)
- 250 g mascarpone
- 1 dl witte wijn
- 200 g hamreepjes
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el munt, fijngeknipt
- zout, versgemalen peper
Bereiding
- Kook de pasta in een pan met ruim kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar.
- Verhit intussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de bevroren doperwten toe en bak ze ca. 2 minuten mee. Roer de mascarpone en de wijn erdoor. Voeg de hamreepjes toe en laat ze 1 minuut meewarmen. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm vier pastaborden voor. Schep de pasta door de saus en verdeel hem over de borden. Strooi er op het laatste moment de Parmezaanse kaas en de munt over.
Tip: Maak deze pasta extra feestelijk door er in het voorjaar verse (dubbelgedopte) tuinboontjes aan toe te voegen en vervang de hamreepjes voor stukjes pancetta.
Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.