Stamppotje met biet en visschnitzel

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 75 g bacon, fijngesneden
  • 300 g bietjes, gekookt
  • 1,5 kilo aardappelen, geschild
  • 1 bakje champignons
  • 4 gepaneerde visfilets
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • 3 takjes verse dragon
  • zout, peper  

Bereiding

  1. Fruit de ui in een klontje boter. Bak de bacon kort mee. Snij de bietjes in dobbelsteentjes en bak ook kort mee.
  2. Kook ondertussen de aardappelen en maak er met een scheutje melk en de resterende boter een smeuïge puree van. Schep het gebakken bietenmengsel door de puree.
  3. Smelt intussen in een koekenpan nog wat boter en bak hierin zachtjes 1 bakje champignons (in vieren gesneden), circa 5 minuten.
  4. Pak 3 takjes dragon, haal de blaadjes eraf en schep die door de champignons. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Leg de champignons op de stamppot. Lekker met een visschnitzel.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(12 stemmen)
op=op
2e fles
halve prijs
Leonardo Pinot Grigio 75CL

23 Reviews

(222 stemmen)
5.99

1 Review

2e fles
halve prijs
Château Villerambert Julien 75CL

3 Reviews

(52 stemmen)
5.49

5 Reviews

(41 stemmen)
10.99

1 Review

(15 stemmen)
op=op
2e fles
halve prijs
Nuevo Mundo Viognier Reserva Bio 75CL