Gegrilde biefstuk met courgette en spekjes

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 biefstukken van 100 g
  • 2 courgettes (ca. 500 g)
  • 1 gele paprika
  • 3 el olijfolie
  • 75 g gerookte spekblokjes
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • zout, peper  

Bereiding

  1. Snijd de courgettes in plakjes, halveer ze eventueel. Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de spekblokjes ca. 3 minuten. Voeg de courgette en de paprika toe. Roerbak alles ca. 5 minuten op halfhoog vuur. Roer de tijm erdoor en bak hem nog ca. 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Gril ondertussen het vlees op de bbq of in de grillpan.

Tip:  Laat een biefstuk na het bakken altijd 5 minuten staan, losjes afgedekt met aluminiumfolie. De sappen verdelen zich door het vlees en maken het beter van textuur.

Dit recept komt uit de Proef! september/oktober 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

8 Reviews

(40 stemmen)
op=op
19.99
13.99

2 Reviews

(64 stemmen)
9.49

3 Reviews

(49 stemmen)
op=op
9.39

2 Reviews

(111 stemmen)
op=op
10.99

2 Reviews

(32 stemmen)
9.99

6 Reviews

(63 stemmen)
7.59

6 Reviews

(72 stemmen)
7.99
(13 stemmen)
13.49

2 Reviews

(34 stemmen)
8.49

2 Reviews

(38 stemmen)
30.99

1 Review

(5 stemmen)
Nugan Cabernet Sauvignon Shiraz 75CL

3 Reviews

(25 stemmen)
Fair Exchange Cabernet Sauvignon Shiraz 75CL