Stoofschotel van kip, chorizo en olijven

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht 4 personen - 70 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipkarbonades
  • 400 g kipfilet, in grove stukken
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1/2 winterpeen, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 150 g chorizo, in stukjes
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 takjes tijm 1 kippenbouillontablet
  • 1 blik groene olijven met citroen (Merza)
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • extra: ovenvaste pan 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Los het bouillonblokje op in 2,5 dl water.
  2. Wrijf de kip in met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ovenvaste braadpan. Bak de kipkarbonade en de kipfilet goed aan.
  3. Haal de kip uit de pan, verhit opnieuw 1 eetlepel olie en bak de groenten aan. Doe het deksel op de pan en laat de groenten in ca. 10 minuten zacht worden.
  4. Voeg dan de chorizo, de knoflook en het paprikapoeder toe. Bak dit even mee. Roer dan de tomatenblokjes, de tijm, en de bouillon erdoor.
  5. Breng de stoofschotel aan de kook. Leg de kip erop en verdeel de olijven erover. Doe het deksel op de pan en zet hem ca. 40 minuten in de oven. Strooi er tot slot de peterselie over. Lekker met witte rijst en een groene salade.

3 Reviews

(19 stemmen)
8.49

KAART HOUDERS


7.64
Stevig rood
Fles Doos (6)

2 Reviews

(50 stemmen)
5.49
Soepel rood
Fles Doos (6)

9 Reviews

(87 stemmen)
4.99
Stevig rood
Fles Doos (6)

2 Reviews

(21 stemmen)
10.59

KAART HOUDERS


9.53
Stevig rood
Fles Doos (6)

(25 stemmen)
9.99
7.49
Cava
Fles Doos (6)