Crème brûlée met amandelen en likeur

inspiration-image

Recept

Dessert - 4 personen - 35 minuten +afkoelen

Ingrediënten

  • 50 g amandelschaafsel
  • 65 g fijne tafelsuiker
  • 3 tl koffielikeur (b.v. Tia Maria)
  • 4 eierdooiers (M)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 1/2 dl slagroom
  • extra: 4 ovenvaste bakjes (inhoud 150 mll)  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg het amandelschaafsel in een laagje op een bakplaat. Verdeel er 15 g suiker over en besprenkel alles met 2 theelepels koffielikeur. Laat 10 tot 15 minuten goudbruin kleuren in de oven. Haal de plaat hierna uit de oven en laat deze afkoelen.
  2. Draai de oven hoger naar 180 °C. Meng de eierdooiers met 1 tl koffielikeur, rest van de suiker en vanillesuiker.
  3. Verwarm de slagroom tot tegen de kook aan. Giet al kloppende door het eimengsel.
  4. Zet de ovenvaste bakjes in een braadslede. Verdeel het eimengsel hierover. Giet zoveel kokend water rondom dat ze half onderstaan. Bak in ca. 20 minuten tot ze net stevig zijn.
  5. Verdeel de amandelen erover. Laat afkoelen in het water. Laat nog enkele uren verder afkoelen in koelkast.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

7 Reviews

(54 stemmen)
9.99

Kaarthouders


8.99

2 Reviews

(33 stemmen)
17.99

2 Reviews

(23 stemmen)
10.99

Kaarthouders


9.89

4 Reviews

(118 stemmen)
23.99