Skip to main content

Recept:


Aardappel-vissoep met bacon

Aardappel-vissoep
Aardappel-vissoep

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 150 g bakbacon, in stukjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 kleine knoflookteen, geperst
  • 1 el bloem 350 ml volle melk (opgewarmd tot heet)
  • 250 g vastkokende aardappels, geschild en in grove blokjes
  • ½ l visbouillon (van blokjes)
  • 150 g maïskorrels (blik)
  • 350 g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 1 eidooier
  • 125 ml slagroom
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt
  • zout, versgemalen peper  

Bereiding

  1. Verhit de boter in een soeppan en bak de bacon licht knapperig. Voeg de ui, bleekselderij en knoflook toe en bak ca. 3 minuten mee. Roer de bloem erdoor, bak 1 minuut mee en schenk de hete melk erbij. Doe de aardappelblokjes en bouillon erbij en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Voeg de maïs en kabeljauwblokjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes meekoken.
  2. Klop de eidooier door de slagroom, roer dit mengsel door de soep en warm even mee (niet meer laten koken).
  3. Bestrooi de soep met de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Heerlijk met knapperig brood.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.