Aardappel-vissoep met bacon

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 150 g bakbacon, in stukjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 kleine knoflookteen, geperst
  • 1 el bloem 350 ml volle melk (opgewarmd tot heet)
  • 250 g vastkokende aardappels, geschild en in grove blokjes
  • ½ l visbouillon (van blokjes)
  • 150 g maïskorrels (blik)
  • 350 g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 1 eidooier
  • 125 ml slagroom
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt
  • zout, versgemalen peper  

Bereiding

  1. Verhit de boter in een soeppan en bak de bacon licht knapperig. Voeg de ui, bleekselderij en knoflook toe en bak ca. 3 minuten mee. Roer de bloem erdoor, bak 1 minuut mee en schenk de hete melk erbij. Doe de aardappelblokjes en bouillon erbij en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Voeg de maïs en kabeljauwblokjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes meekoken.
  2. Klop de eidooier door de slagroom, roer dit men g sel door de soep en warm even mee (niet meer laten koken).
  3. Bestrooi de soep met de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Heerlijk met knapperig brood.

4 Reviews

(23 stemmen)
6.89

1 Review

(10 stemmen)
De Loach Chardonnay 75CL

3 Reviews

(11 stemmen)
9.99