Rijke tomatensoep met gehaktballetjes

inspiration-image

Recept

Lunchgerecht, voorgerecht - 4 personen - 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 100 g dik gesneden bakbacon, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 pakje gezeefde tomaten à 500 g (tomato frito)
  • 1 l runderbouillon, van blokjes
  • 1 laurierblad
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • 1 zakje vers gesneden soepgroenten à 250 g
  • 3 el verse basilicum
  • zout, versgemalen peper
  • extra: staafmixer

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, bacon en bleekselderij ca. 5 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, bouillon en het laurierblad toe. Breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan ca. 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  2. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai er, met vochtige handen, kleine balletjes van. Voeg de gehaktballetjes en soepgroenten toe aan de tomatensoep en laat in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi met basilicum. Lekker met geraspte kaas in de soep en een stuk bruin stokbrood erbij.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(40 stemmen)
op=op
Gall & Gall Suid Afrika Merlot Pinotage 75CL

12 Reviews

(49 stemmen)
9.99

6 Reviews

(58 stemmen)
8.99

6 Reviews

(65 stemmen)
6.49

1 Review

(0 stem)
Rapido Sangiovese 75CL
op=op
Le Monferrine Barbera 75CL