Skip to main content
0
€ 0.00
Winkelmand Bekijk / wijzig inhoud
Korting
Statiegeld
Transactiekosten
Verzendkosten -
Totaal Producten (0) € 0.00

Vandaag besteld, morgen in huis.
Onze winkels zijn open!

Recept:


Rijke tomatensoep met gehaktballetjes

Tomatensoep
Tomatensoep

Recept

Lunchgerecht, voorgerecht - 4 personen - 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 100 g dik gesneden bakbacon, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 pakje gezeefde tomaten à 500 g (tomato frito)
  • 1 l runderbouillon, van blokjes
  • 1 laurierblad
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • 1 zakje vers gesneden soepgroenten à 250 g
  • 3 el verse basilicum
  • zout, versgemalen peper
  • extra: staafmixer

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, bacon en bleekselderij ca. 5 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, bouillon en het laurierblad toe. Breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan ca. 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  2. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai er, met vochtige handen, kleine balletjes van. Voeg de gehaktballetjes en soepgroenten toe aan de tomatensoep en laat in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi met basilicum. Lekker met geraspte kaas in de soep en een stuk bruin stokbrood erbij.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekkere wijn bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.