Hete bliksem met mosterdspeklapje

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 1½ kilo kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes
  • 750 g friszure appels (goudrenetten)
  • 750 g zoete appels (golden delicious)
  • 500 g magere speklapjes
  • 3 el Franse mosterd
  • 50 g boter
  • 1 el honing
  • zout, versgemalen peper 

Bereiding

  1. Schil alle appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in acht parten. Kook de aardappelblokjes ca. 5 minuten in een pan met ruim water en zout. Leg de appelparten boven op de aardappelen, breng alles opnieuw aan de kook en kook dit in ca. 15 minuten gaar.
  2. Bestrooi intussen de speklapjes met peper en besmeer ze met 2 el mosterd. Bak de speklapjes op half hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag in ca. 15 minuten gaar en knapperig. Keer de speklapjes tijdens het bakken af en toe om.
  3. Giet de aardappelen met de appels in een vergiet af. Doe dit terug in de pan, voeg de boter toe en roer alles door elkaar. Niet fijn stampen: de appels moeten heel blijven. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de speklapjes op de hete bliksem.
  5. Doe 150 ml water bij het achtergebleven bakvet en breng dit al roerend aan de kook. Roer 1 el mosterd en de honing erdoor. Serveer deze jus er apart bij.

2 Reviews

(43 stemmen)
5.49
Vol wit
Fles Doos (6)

2 Reviews

(8 stemmen)
9.79
Vol wit
Fles Doos (6)