Skip to main content
Je bent hier:

Recept


Chili con carne met rundvlees

Chili con carne met rundvlees
Chili con carne met rundvlees

Recept

gietijzeren pan met chili con carne

Hoofdgerecht - 6 personen - 30 minuten + 2 uur stoven

Ingrediënten

  • 500 g sukadelappen, in blokjes
  • 2 el olie
  • 50 g boter
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 100 g magere spekblokjes
  • 1 el verse oregano, fijngeknipt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tl komijnpoeder
  • 3 knoflooktenen, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, fijngehakt, zaadjes verwijderd
  • 200 ml runderbouillon (van blokjes)
  • 1 grote pot bruine bonen
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 4 el crème fraîche
  • zout, versgemalen peper 

Bereiding

  1. Bestrooi de vleesblokjes met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes in gedeelten rondom bruin en schep ze uit de pan.
  2. Bak de uien en spekblokjes in het achtergebleven vet in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg toe: de vleesblokjes, oregano, tomaten blokjes, komijn, knoflook, rode peper en bouillon. Laat het vlees zachtjes in 1½ uur gaarstoven en laat intussen de bruine bonen uitlekken.
  3. Schep de uitgelekte bonen en de rode paprika door het vleesmengsel. Stoof nog 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Schep er aan tafel crème fraîche op. Lekker met grove sneden brood.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.