Andijviestamppot met kabeljauw

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht- 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 3 el bloem
  • 4 kabeljauwfilets à 150 g
  • 4 el olijfolie
  • 60 g gezouten boter
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 200 ml melk
  • 600 g fijngesneden andijvie
  • 1 kleine citroen, schoongeboend 
  • versgemalen peper, zout

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in weinig water met zout.
  2. Meng tegelijkertijd de bloem met zout en peper en wentel er de kabeljauwfilets door. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de filets in 8 á 10 minuten bruin en gaar. Keer halverwege om.
  3. Verhit intussen in een hapjespan 1 el boter en bak de sjalotjes hierin goudbruin. Voeg melk en andijvie toe en schep ca. 2 minuten om totdat de andijvie een beetje slinkt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de aardappelen af en stamp tot een grove puree. Schep de andijvie met sjalotjes door de aardappelpuree. Rasp de citroenschil en pers een halve citroen uit.
  5. Smelt in een steelpan de rest van de boter. Neem de pan van het vuur en roer er citroenrasp en -sap door. Giet over in een kommetje.
  6. Schep de andijviestamppot op vier voorverwarmde borden. Leg er een stuk gebakken kabeljauw op en serveer met de citroenbotersaus.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

(67 stemmen)
op=op
9.89

1 Review

(1 stem)
op=op
Jaja de Jau Gold Shiraz Grenache 75CL

1 Review

(50 stemmen)
op=op
Amalteo Prosecco 75CL

3 Reviews

(31 stemmen)
5.49
Gruner Veltliner Weissenkirchen Steinfeder 75CL

7 Reviews

(124 stemmen)
8.49

KAART HOUDERS


7.64

3 Reviews

(43 stemmen)
7.49