Romige zuurkoolschotel met kip

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten + 45 minuten stooftijd

Ingrediënten

  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 1 bekertje zure room à 125 ml
  • 1 tl bouillonpoeder (of ¼ blokje)
  • 500 g wijnzuurkool
  • 4 kippenbouten
  • 50 g boter
  • zout, versgemalen peper 

Bereiding

  1. Bak in een braadpan of stoofpan de spekreepjes in ca. 3 minuten zachtjes uit. Voeg de ui en champignons toe en bak deze 3 minuten mee. Roer het paprikapoeder erdoor. Voeg de zure room, 100 ml water, bouillonpoeder en zuurkool toe en schep om.
  2. Bestrooi intussen de kippenbouten met zout en peper. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de kip rondom bruin. Leg op het zuurkoolmengsel en stoof in 45 minuten gaar. Lekker met aardappelpuree.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(7 stemmen)
6.99
Soepel rood
Fles Doos (6)

1 Review

(35 stemmen)
7.99
Fruitig rood
Fles Doos (6)

1 Review

(17 stemmen)
7.79
Fris wit
Fles Doos (6)