Skip to main content
Nu tijdelijk gratis verzending voor kaarthouders

Romige zuurkoolschotel met kip

Zuurkool met kip
Zuurkool met kip

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten + 45 minuten stooftijd

Ingrediënten

  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 1 bekertje zure room à 125 ml
  • 1 tl bouillonpoeder (of ¼ blokje)
  • 500 g wijnzuurkool
  • 4 kippenbouten
  • 50 g boter
  • zout, versgemalen peper 

Bereiding

  1. Bak in een braadpan of stoofpan de spekreepjes in ca. 3 minuten zachtjes uit. Voeg de ui en champignons toe en bak deze 3 minuten mee. Roer het paprikapoeder erdoor. Voeg de zure room, 100 ml water, bouillonpoeder en zuurkool toe en schep om.
  2. Bestrooi intussen de kippenbouten met zout en peper. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de kip rondom bruin. Leg op het zuurkoolmengsel en stoof in 45 minuten gaar. Lekker met aardappelpuree.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.