Spaghetti met broccoli en pancetta

inspiration-image

Recept

Hoofgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 500 g broccoli, in kleine roosjes
  • 4 el olijfolie
  • 150 g dik gesneden pancetta, in reepjes*
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, in plakjes
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes 
  • 50 g Parmezaanse kaasflakes
  • zout, versgemalen peper

*Je kunt ook ontbijtspek gebruiken

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Kook in een andere pan de broccoli 3 minuten in water met zout. Giet de broccoli af en spoel af met koud water.
  3. Verhit de olijfolie in een wok. Bak de pancetta, ui en knoflook 3 minuten. Roer de broccoli en zongedroogde tomaatjes erdoor en bak 5 minuten mee.
  4. Roer de pasta door het broccolimengsel. Verwarm nog even door en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de Parmezaanse kaasflakes.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(4 stemmen)
11.99

5 Reviews

(14 stemmen)
12.49

Kaarthouders


11.24

8 Reviews

(35 stemmen)
9.49

1 Review

(1 stem)
El Circo Acrobata Garnacha 75CL
(2 stemmen)
Prahova Valley Reserve Feteasca Alba 75CL