Lasagne met vis en spinazie

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
  • 3 takjes verse tijm, blaadjes geritst
  • 1 laurierblad 
  • 1 pak koelverse lasagnebladen à 250 g
  • 400 g visfilet, in kleine blokjes
  • 200 g rivierkreeftjes
  • 1 pak diepvriesspinazie à 250 g, ontdooid
  • 1 bakje ricotta à 250 g
  • 125 g mozzarella, in dunne plakjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout, versgemalen peper
  • extra: ovenschaal 20 x 30 cm  

Bereiding

  1. Maak eerst de tomatensaus: verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook in ca. 3 minuten. Roer er de tomatenblokjes, tijm en het laurierblad door. Laat de tomatensaus in ca. 10 minuten, zonder deksel, zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep een deel van de tomatensaus in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem. Leg er lasagnevellen op. Beleg ze achtereenvolgens met tomatensaus, visblokjes, rivierkreeftjes, spinazie en ricotta en bestrooi met zout en peper. Leg hierop weer een deel van de lasagnevellen en maak op dezelfde wijze uiteindelijk drie lagen. Dek af met de laatste lasagnevellen en daarop het laatste deel van de tomatensaus.
  3. Verdeel de plakjes mozzarella erover en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  4. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de lasagne uit de oven nog even rusten voordat je hem aansnijdt. Lekker met een groene salade.
Gall & Gall Suid Afrika Chardonnay 75CL

1 Review

(62 stemmen)
9.99
(14 stemmen)
op=op
Kumala Winemakers Release Chenin Blanc Colombard 75CL

3 Reviews

(38 stemmen)
5.99

1 Review

(42 stemmen)
7.99

94 Reviews

(121 stemmen)
6.99

22 Reviews

(142 stemmen)
8.99

Kaarthouders


8.09

1 Review

(34 stemmen)
op=op
Goedgevonden Chardonnay 75CL
(83 stemmen)
14.99
Goedgevonden Chardonnay 37,5CL