Klassieke vleesfondue

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen 

Ingrediënten vleesfondue

  • 200 g kipfilet
  • 200 g biefstuk
  • 200 g varkenshaas, in blokjes van 2 x 2 cm
  • 200 g rundergehakt
  • 1 l zonnebloemolie
  • extra: fonduepan, rechaud (warmhouder), fonduevorken

Ingrediënten remouladesaus

  • 150 ml mayonaise
  • 1  zoetzure augurk, gesnipperd
  • 1 el kappertjes,
  • 1 hardgekookt ei, fijngeprakt 
  • 2 el fijngeknipte peterselie
  • 1 el bieslook
  • zout, peper

Bereiding vleesfondue

  1. Snijd 200 g kipfilet, 200 g biefstuk en 200 g varkenshaas in blokjes van 2 x 2 cm.
  2. Draai van 200 g rundergehakt mooie gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
  3. Verhit 1 l zonnebloemolie in de fonduepan tot 180 °C. Zet de pan voorzichtig op het rechaud. Prik per keer één stukje vlees aan fonduevork en steek in de olie. Bak in 1 minuut gaar. (Let op: niet van de fonduevork happen, want deze is gloeiend heet).
  4. Lekker met frites, stokbrood met kruidenboter, remouladesaus, knoflooksaus, cocktailsaus en salade met tomaat.

Bereiding remouladesaus

Meng 150 ml mayonaise, 1 gesnipperde zoetzure augurk, 1 el kappertjes, 1 fijngeprakt hardgekookt ei, 2 el fijngeknipte peterselie en 1 el bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(4 stemmen)
ICZE Kekfrankos, Merlot, Zweigelt 75CL

12 Reviews

(49 stemmen)
9.99

4 Reviews

(11 stemmen)
Provins Fendant Chasselas 75CL
Colombelle de France Colombard 75CL

1 Review

(16 stemmen)
4.99
2.50