Klassieke vleesfondue

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen 

Ingrediënten vleesfondue

  • 200 g kipfilet
  • 200 g biefstuk
  • 200 g varkenshaas, in blokjes van 2 x 2 cm
  • 200 g rundergehakt
  • 1 l zonnebloemolie
  • extra: fonduepan, rechaud (warmhouder), fonduevorken

Ingrediënten remouladesaus

  • 150 ml mayonaise
  • 1  zoetzure augurk, gesnipperd
  • 1 el kappertjes,
  • 1 hardgekookt ei, fijngeprakt 
  • 2 el fijngeknipte peterselie
  • 1 el bieslook
  • zout, peper

Bereiding vleesfondue

  1. Snijd 200 g kipfilet, 200 g biefstuk en 200 g varkenshaas in blokjes van 2 x 2 cm.
  2. Draai van 200 g rundergehakt mooie gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
  3. Verhit 1 l zonnebloemolie in de fonduepan tot 180 °C. Zet de pan voorzichtig op het rechaud. Prik per keer één stukje vlees aan fonduevork en steek in de olie. Bak in 1 minuut gaar. (Let op: niet van de fonduevork happen, want deze is gloeiend heet).
  4. Lekker met frites, stokbrood met kruidenboter, remouladesaus, knoflooksaus, cocktailsaus en salade met tomaat.

Bereiding remouladesaus

Meng 150 ml mayonaise, 1 gesnipperde zoetzure augurk, 1 el kappertjes, 1 fijngeprakt hardgekookt ei, 2 el fijngeknipte peterselie en 1 el bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

12 Reviews

(46 stemmen)
9.99
Fruitig rood
Fles Doos (6)

1 Review

(11 stemmen)
4.99
2.50 p. fles
Stevig rood
Doos (6)