Skip to main content

Recept


Bittere chocolademousse

Bittere chocolademousse
Bittere chocolademousse

Recept

Dow's Nirvana is speciaal gemaakt om bij chocolade te drinken. 

In combinatie met elke donkere chocolade of met een chocolade dessert, zorgt Dow's Nirvana voor een unieke smaakbeleving. Met de geur van wilde rozen en viooltjes, verzacht door rijpe tannines, intense textuur en een droge afdronk.

Combineer Dow's Nirvana met pure chocolade, uw favoriete chocolade dessert of deze bittere chocolademousse.

 

Dessert - 8 tot 10 personen - 30 minuten

Ingrediënten

 • 10 dl verse room ( 40 % vetgehalte )

 • 12 eiwitten

 • 16 g poedersuiker

 • 600 g Ecuador 71 donkere chocolade

 • 1 pod van Madagaskar vanille

 • azijn ( om vet uit de kom en de klopper te verwijderen)

Bereiding

 1. Klop 8 dl room lobbig, dek af met plastic folie en zet in de koelkast .

 2. Gebruik de azijn om het vet uit de kom en de klopper te verwijderen. Klop daarna de eiwitten en poedersuiker stijf. Zet in de koelkast.

 3. Snijd de chocolade in stukjes en smelt het in een pan met de resterende 2 dl room en de inhoud van het vanillestokje (geschraapt met behulp van de punt van een mes) tot het mooi glad is. Niet warmer verhitten dan 50 ͦ C.

 4. Laat afkoelen tot 35 ͦ C. Gebruik een spatel om voorzichtig de helft van de slagroom door het chocolademengsel te roeren . Voeg daarna de tweede helft toe. Doe dit voorzichtig! Als je in een keer te veel slagroom toevoegt, zal het mengsel zijn lichte textuur verliezen. Meng je te weinig, dan zal de chocolade niet goed verspreid zijn.

 5.  Meng de stijf geslagen eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel (doe dit met grote neerwaartse armbewegingen).

 6. Gebruik een spuitzak (met een breed mondstuk om te voorkomen dat de lucht uit met het mengsel verdwijnt) om een glas of een grote glazen kom vullen met het mengsel.

 7. Zet afgedekt met folie in de koelkast. Let op dat je geen andere sterk geurend voedsel in de koelkast hebt staan, omdat de chocolademousse de geur snel opneemt.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Premium Membership (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.