Skip to main content

Zomerse groentesoep met Hollandse garnalen

Zomerse groentesoep met Hollandse garnalen

Op een warme zomeravond is het heel lekker om deze soep ijskoud te serveren, bij een glaasje Bols Corenwyn. Bij de goede visboer kun je om ongepelde Hollandse garnalen vragen. Het is een klein klusje om ze zelf te pellen, maar ze zijn dan ook zoeter en nog verfijnder van smaak.

Recept

Hapje - 6-8 personen 

Ingrediënten:

  • 500 gram ongepelde Hollandse garnalen
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes in stukken
  • 4 tomaten, zonder zaadjes in stukken
  • 2 tenen knoflook
  • 15 ml witte wijnazijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • ½ komkommer, zonder zaadjes in stukken
  • ¼ rode peper, zonder zaadjes
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Extra nodig: keukenmachine

Bereiding:

  1. Pel de Hollandse garnaaltjes zo snel mogelijk en zet ze afgedekt terug in de koelkast.
  2. Doe alle overige ingrediënten in de keukenmachine en pureer de soep tot een gladde massa. Voeg naar smaak zout en eventueel peper toe. Schenk de soep over in een maatbeker en laat de soep goed koud worden in de koelkast.
  3. Schenk de soep in kleine kopjes en verdeel de garnaaltjes erover. Serveer direct met een ijskoud glaasje Bols Corenwyn. 

Tip: De echte Bols Corenwyn-liefhebbers kunnen een half glaasje Bols Corenwyn (35 cl) toevoegen tijdens het pureren van de groenten in de keukenmachine.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.