Flammkuchen met beenham

inspiration-image

Recept

Flammkuchen is een typisch Elzasgerecht waar traditioneel zoete ui, crème fraîche en gerookt spek op ligt. Deze versie met beenham en mascarpone is weer net even anders en goede vrienden met een lekker glas volle Chardonnay.

Lunchgerecht - 4 personen - 10 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakken kant-en-klare Flammkuchen (uit de vriezer)
  • 8 el mascarpone
  • 200 gr beenham
  • babyspinazie of basilicum

Bereiding

  1. Ontdooi 4 deegplakken en besmeer elk met 2 el mascarpone.
  2. Maak rolletjes of roosjes van 200 g beenham in plakken (iets dikker gesneden) en verdeel over de flammkuchen.
  3. Garneer met wat blaadjes babyspinazie en basilicum.

 Gemakstip

Geen kant en klare flammkuchen gevonden? Maak dit gerecht dan met naanbrood of Libanese flatbreads. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(19 stemmen)
8.99