Hollandse garnalen met groene asperges en avocado

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 10 minuten

 Ingrediënten

  • 12 groene aspergetips
  • 1 advocado
  • 125 ml crème fraiche
  • zout en peper
  • bieslook
  • 1 tomaten
  • olijfolie
  • 200 g gepelde Hollandse garnalen
  • fijngesneden dille

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook 12 groene aspergetips 3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel onder ijskoud water, dan blijven de asperges knalgroen.
  2. Halveer 1 avocado en pureer met 125 ml crème fraiche, een beetje zout en peper en wat bieslook.
  3. Snijd 2 tomaten in kwarten, haal de zaadjes eruit en snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng door de blokjes wat zout, peper en olijfolie.
  4. Doe in 4 lage brede glazen elk 1 el tomatenblokjes.
  5. Meng 200 g gepelde Hollandse garnalen met een hand fijngesneden dille, verdeel over de glaasjes.
  6. Doe in elk glas een lepel avocadocrème, zet er drie aspergetips in. Versier met een takje verse dille.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

19 Reviews

(157 stemmen)
11.99