Romige spinaziesoep met gamba

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 25 g boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 liter kruidenbouillon
  • 4 aardappelen
  • 300 g spinazie
  • 8 gamba's
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. Fruit 1 kleine ui in 25 g boter. Voeg daar 1 teen knoflook, gesnipperd, aan toe. Giet er 1 liter kruidenbouillon (van een blokje) bij en breng aan de kook.
  2. Schil 4 aardappelen, snijd ze in blokjes en voeg toe aan de soep.
  3. Pureer de soep na 20 minuten koken.
  4. Blancheer ondertussen de verse spinazie: zet een grote pan met ruim water op en breng aan de kook. Doe 300 g spinazie in het water, laat 1 minuut meekoken en giet daarna af. Spoel de spinazie koud af en doe in een hoge beker.
  5. Doe er een beetje koud water bij en pureer met de staafmixer tot de spinazie zo fijn mogelijk is.
  6. Bak 8 gamba’s in een koekenpan in een beetje zonnebloemolie.
  7. Warm de basissoep vlak voor het serveren op, roer er het spinaziemengsel doorheen en warm nog even heel kort op (mag zeker niet koken).
  8. Serveer de soep in een mooi glas met een wolkje slagroom. Prik de gamba’s op 4 cocktailprikkers en leg deze dwars over het glas. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

11 Reviews

(133 stemmen)
11.99
Fris wit
Fles Doos (6)