Skip to main content

Gravad lax op blini’s

Je kunt de Gravad lax zelf maken, maar je kunt het ook kant-en-klaar kopen.

Recept

Voorgerecht - 8 personen - 15 minuten en 3 dagen

Ingrediënten

  • 750 g zalmfilet
  • 2 zwarte peperkorrels
  • grote bos dille
  • 100 g grof zeezout
  • 70 g suiker

Bereiding

  1. Leg 750 g zalmfilet aan één stuk op de huidzijde op een grote plank, leg die in een grote ovenschaal.
  2. Check de zalm, haal eventuele graatjes eruit.
  3. Kneus 2 el zwarte peperkorrels in de vijzel. Snijd een grote bos dille fijn, houd 2 el dille achter. Roer de peper en de dille door elkaar, roer daar 100 g grof zeezout en 70 g suiker doorheen.
  4. Bedek de bovenkant van de zalm met het mengsel. Dek af met plastic. Leg er een broodplank op en zet daar wat zwaars op: grote blikken of een paar flessen wijn. Zet in de koelkast en laat 24 tot 36 uur staan.
  5. Haal de zalm uit de koelkast, veeg de dikke laag peper-zout-dille eraf. Snijd in dunne plakjes. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.