Vitello 'tomato'

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el pijnboompitten
  • 6 el halfgedroogde tomaten uit een potje
  • 30 g basilicum
  • 16 plakken kalfsfricandeau
  • 1 tl kappertjes
  • zwarte olijven
  • blaadjes rucola of kiemgroenten

Bereiding

  1. Doe 2 teentjes knoflook, 4 el pijnboompitten en 6 el halfgedroogde tomaten uit een potje in een keukenmachine of blender. Meng tot een grove pasta.
  2. Voeg dan 30 g basilicum toe en maal opnieuw tot het gemengd is met de pasta.
  3. Voeg lepel voor lepel wat olie van de gedroogde tomaten toe tot je een smeuïge saus hebt.
  4. Verdeel 16 plakken kalfsfricandeau (kant-en-klare vleeswaren) over 4 bordjes.
  5. Besmeer met wat saus en bestrooi met 1 el geroosterde pijnboompitten, 1 tl kappertjes (per bord), wat zwarte olijven en eventueel wat blaadjes rucola of kiemgroenten.

Dit recept komt uit de Proef! december 2014/januari 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(26 stemmen)
9.89
Stevig rood
Fles Doos (6)