Grove paté met mangochutney

inspiration-image

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 10 minuten, 30 minuten kooktijd

 Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 mango
  • 1/2 rode paprika
  • 4 el ciderazijn
  • 2 el buine basterdsuiker
  • 4 el gembersiroop
  • 2 plakken grove Ardennerpaté
  • groene sla
  • olie
  • azijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit 3 el zonnebloemolie in een steelpan, fruit daarin 1 gesnipperde ui en 1 teen knoflook aan. Verkruimel 1 gedroogde chilipeper boven de pan. Verhit totdat de chilipeper lekker begint te ruiken.
  2. Voeg dan 1 mango in kleine stukjes en een ½ rode paprika in blokjes toe, schep door elkaar in de hete pan.
  3. Roer in een kopje 4 el ciderazijn, 2 el bruine basterdsuiker en 4 el gembersiroop door elkaar.
  4. Giet dat bij de chutney in de pan. Zet op laag vuur en laat minimaal een halfuur heel zacht pruttelen. Proef: is er nog zout of suiker nodig? Laat de chutney afkoelen.
  5. Snijd 2 plakken grove Ardennerpaté in 8 mooie driehoeken.
  6. Leg op elk bord wat groene sla, simpel aangemaakt met wat olie, azijn, peper en zout.
  7. Leg op elk bord 2 driehoekjes paté en serveer de mangochutney er in een apart schaaltje naast. Geef er vers getoast brood bij.

Dit recept komt uit de Proef! december 2014/januari 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

op=op
Les Soeurs de Bonpas Plan de Dieu 75CL
op=op
Anjou Château de la Girardière Anjou 75CL