Skip to main content

Recept


Grove paté met mangochutney

Grove paté met mangochutney

Recept

grove pate met rode wijn en bestek

Voorgerecht - 4 personen - 10 minuten, 30 minuten kooktijd

 Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 mango
  • 1/2 rode paprika
  • 4 el ciderazijn
  • 2 el buine basterdsuiker
  • 4 el gembersiroop
  • 2 plakken grove Ardennerpaté
  • groene sla
  • olie
  • azijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit 3 el zonnebloemolie in een steelpan, fruit daarin 1 gesnipperde ui en 1 teen knoflook aan. Verkruimel 1 gedroogde chilipeper boven de pan. Verhit totdat de chilipeper lekker begint te ruiken. 
  2. Voeg dan 1 mango in kleine stukjes en een ½ rode paprika in blokjes toe, schep door elkaar in de hete pan. 
  3. Roer in een kopje 4 el ciderazijn, 2 el bruine basterdsuiker en 4 el gembersiroop door elkaar. 
  4. Giet dat bij de chutney in de pan. Zet op laag vuur en laat minimaal een halfuur heel zacht pruttelen. Proef: is er nog zout of suiker nodig? Laat de chutney afkoelen.
  5. Snijd 2 plakken grove Ardennerpaté in 8 mooie driehoeken. 
  6. Leg op elk bord wat groene sla, simpel aangemaakt met wat olie, azijn, peper en zout. 
  7. Leg op elk bord 2 driehoekjes paté en serveer de mangochutney er in een apart schaaltje naast. Geef er vers getoast brood bij.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.