Skip to main content

Tarte tatin van rode biet met blauwe kaas

Recept

driemaal tarte tatin met wijn

Vegetarisch hoofdgerech t - 4 personen - 15 minuten, 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • balsamicoazijn
  • 4 gare rode bieten
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 150 g Spaanse cabrales (kaas)
  • rucola
  • peterselie

Bereiding

  1. Snijd 3 rode uien in ringen en fruit ze op laag vuur zeker 20 minuten met een scheut balsamicoazijn tot ze donkerbruin en plakkerig worden. Bedek dan de bodem van een tarte-tatinschaal of quichevorm met de uien. 
  2. Snijd 4 gare rode bieten in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de uien, vul de hele vorm. 
  3. Laat 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries ontdooien, leg ze op elkaar en rol uit. 
  4. Bedek de bieten met de grote plak bladerdeeg, schuif in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak tot het bladerdeeg bruin en gaar is. 
  5. Keer de taart om op een groot bord. 
  6. Verdeel er 150 g Spaanse cabrales of andere brokkelige blauwe kaas over, versier met wat blaadjes rucola of peterselie.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.