Saint Marcellinkaasje uit de oven

inspiration-image

Recept

Nagerecht, kaasplank - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 kleine Saint Marcellinkaasjes
  • witte wijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder stickers of plastic verpakking van 4 kleine Saint Marcellinkaasjes, maar laat ze in het spanen bakje of aardenwerken schaaltje waarin ze worden verkocht.
  2. Snijd ze kruislings in, giet er een scheutje witte wijn overheen.
  3. Schuif in de oven en laat in 15 minuten de kaas smelten.
  4. Serveer de kleine kaasfondue met knapperig bruin stokbrood, vijgen en amandelen en nog wat andere harde kazen op een kaasplank.

Dit recept komt uit de Proef! december 2014/januari 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

9 Reviews

(80 stemmen)
38.99
Stevig rood
Fles Doos (6)

14 Reviews

(236 stemmen)
9.49
5.49
Soepel rood
Fles Doos (6)