Eton Mess met mango, framboos en munt

inspiration-image

Recept

Nagerecht - 4 personen - 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote meringue-schuimen
  • 20 verse muntblaadjes
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 mango
  • 200 g frambozen
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Verkruimel 2 grote meringue-schuimen.
  2. Maak wat muntsuiker door 20 verse muntblaadjes te vijzelen met 2 el kristalsuiker. De suiker wordt knalgroen en gaat lekker ruiken. Vis de muntblaadjes ertussenuit.
  3. Snijd 1 mango in mooie blokjes. Kijk 200 g frambozen na, veeg ze schoon maar spoel ze niet af. Klop 200 ml slagroom op (zonder suiker) en schep daar 200 ml Griekse yoghurt doorheen.
  4. Schep 2/3 van het  verkruimelde schuim door het yoghurt-slagroommengsel (bewaar de rest). Schep een laagje in vier grote wijnglazen zonder poot. Verdeel er wat van de mango en frambozen overheen. Bedek met een tweede laag van de yoghurt-slagroom.
  5. Decoreer het glas met het overgebleven schuimkruim en de rest van het fruit.
  6. Bestrooi met muntsuiker.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

6 Reviews

(10 stemmen)
10.49
Fris wit
Fles Doos (6)