Skip to main content

Hollandse wafels met ijs en suikerwalnoten

Recept

Hollandse wafels

Dessert - 4 personen - 10 minuten

Ingrediënten

 • 150 g walnoten
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 zakje vanillesuiker
 • snuf zout
 • 6 el ahornsiroop
 • 8 Jules de Strooper boterwafels

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
 2. Doe 150 g walnoten op een bakplaat en schuif ongeveer 10 minuten in de oven, tot de noten goudbruin zijn en lekker ruiken. 
 3. Meng in een kom ½ tl kaneel, 1 zakje vanillesuiker en een snuf zout door 6 el ahornsiroop. 
 4. Haal de walnoten uit de oven en roer ze door de gekruide siroop. Doe dan de walnoten weer terug op de bakplaat, giet de rest van de siroop erover. 
 5. Bak ze nog een kwartier, de siroop moet heet zijn. Pas op, dit is erg heet! Laat de walnoten afkoelen, roer af en toe door om te voorkomen dat alle noten aan elkaar plakken. 
 6. Neem 8 Jules de Strooper boterwafels. Leg op 4 wafels een bol vanile-ijs en leg er een tweede wafel op. Bestrooi aan de zijkanten met de suikerwalnoten.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Premium Membership (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.