Skip to main content
Alleen deze week nog alle whisky's met korting!

Lekkere snacks


Borrelhapjes

borrelhapjes op een bord
borrelhapjes op een bord

OLIJF SPIESJES

Ingrediënten

  • 8 cocktailprikkers
  • 8 groene olijven
  • 8 uitgelekte ansjovisfilet op olie
  • 8 zilveruitje op zuur

Bereiding

Neem 8 cocktailprikkers en rijg op iedere prikker om en om 1 groene olijf, 1 uitgelekte zoute ansjovisfilet op olie, 1 stukje groene peper op zuur en 1 zilveruitje op zuur.

Yealands Sauvignon Blanc 2019 75CL

CROSTINI MET GARNALEN

Crostini's

Ingrediënten

  • 8 stukjes stokbrood
  • een teen knoflook
  • advocado
  • 8 el Hollandse garnalen
  • olijfolie
  • citroensap
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • gehakte peterselie

 

Bereiding

  1. Rooster 8 stukjes stokbrood. Wrijf er meteen teen knoflook overheen.
  2. Beleg ieder broodje met stukken avocado en een el Hollandse garnalen.
  3. Druppel er wat olijfolie en citroensap over.
  4. Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout en wat gehakte peterselie

CROSTINI MET SERRANOHAM

Ingrediënten

  • 8 stukjes stokbrood
  • teen knoflook
  • 8 plakken Serranoham
  • 16 groene aspergepunten
  • olijfolie
  • 4 kwarteleitjes
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • mayonaise

 

Bereiding

  1. Rooster een stukje stokbrood.
  2. Wrijf er met een teen knoflook overheen.
  3. Beleg met een plak Serranoham en 2 geblancheerde groene aspergepunten. Druppel er wat olijfolie over.
  4. Leg er een gekookt en gehalveerd kwarteleitje op.
  5. Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout. Ook lekker met een heel klein beetje mayonaise op het kwarteleitje.

DADELS MET BACON

bruschetta

Ingrediënten

  • 8 grote dadels
  • 8 plakjes bacon
  • 8 cocktailprikkers
  • olie
  • balsamicosiroop

Bereiding

  1. Rol 8 mooie grote dadels (bijv. Medjouldadels) elk in een plakje bacon. Steek vast met een prikker.
  2. Doe een beetje olie in een koekenpannetje.
  3. Bak de dadels tot de bacon goudbruin en knapperig is.
  4. Serveer met een kneepje balsamicosiroop. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.