Lekkere snacks Borrelhapjes

Olijf spiesjes

Ingrediënten

  • 8 cocktailprikkers
  • 8 groene olijven
  • 8 uitgelekte ansjovisfilet op olie
  • 8 zilveruitje op zuur

Bereiding

Neem 8 cocktailprikkers en rijg op iedere prikker om en om 1 groene olijf, 1 uitgelekte zoute ansjovisfilet op olie, 1 stukje groene peper op zuur en 1 zilveruitje op zuur.

Crostini met garnalen

Ingrediënten

  • 8 stukjes stokbrood
  • een teen knoflook
  • advocado
  • 8 el Hollandse garnalen
  • olijfolie
  • citroensap
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • gehakte peterselie

Bereiding

  1. Rooster 8 stukjes stokbrood. Wrijf er meteen teen knoflook overheen.
  2. Beleg ieder broodje met stukken avocado en een el Hollandse garnalen.
  3. Druppel er wat olijfolie en citroensap over.
  4. Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout en wat gehakte peterselie

Hapjes

Crostini met Serranoham

Ingrediënten

  • 8 stukjes stokbrood
  • teen knoflook
  • 8 plakken Serranoham
  • 16 groene aspergepunten
  • olijfolie
  • 4 kwarteleitjes
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • mayonaise

Bereiding

  1. Rooster een stukje stokbrood.
  2. Wrijf er met een teen knoflook overheen.
  3. Beleg met een plak Serranoham en 2 geblancheerde groene aspergepunten. Druppel er wat olijfolie over.
  4. Leg er een gekookt en gehalveerd kwarteleitje op.
  5. Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout. Ook lekker met een heel klein beetje mayonaise op het kwarteleitje.

Dadel bacon

Dadels met bacon

Ingrediënten

  • 8 grote dadels
  • 8 plakjes bacon
  • 8 cocktailprikkers
  • olie
  • balsamicosiroop

Bereiding

  1. Rol 8 mooie grote dadels (bijv. Medjouldadels) elk in een plakje bacon. Steek vast met een prikker.
  2. Doe een beetje olie in een koekenpannetje.
  3. Bak de dadels tot de bacon goudbruin en knapperig is.
  4. Serveer met een kneepje balsamicosiroop. 

Dit recept komt uit de Proef! van december 2014.

Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.