Honing vanille pannacotta met passiefruitcoulis

inspiration-image

Recept

Nagerecht - 6 personen - 210 minuten

Ingrediënten

Pannacotta

  • 125 ml volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 40 gram lavendelhoning
  • 40 gram poedersuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje

Passiefruitcoulis

  • 250 gram passiefruitmousse
  • 125 gram poedersuiker
  • 3 blaadjes gelatine

Bereiding

Pannacotta

  1. Leg de gelatineblaadjes in koud water om ze te weken, knijp ze uit om het overtollig water kwijt te raken.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte door en verwijder de zaadjes.
  3. Breng melk, slagroom, honing, het vanillestokje en de zaden aan de kook, haal ze van het vuur af en laat het geheel tien minuten trekken.
  4. Voeg de geweekte gelatine toe, roer en zeef het en giet het in de verrineglazen.
  5. Zet in de koelkast tot het uitgehard is.

Passiefruitcoulis

  1. Verwarm de fruitmousse en de suiker totdat de suiker geheel is opgelost.
  2. Week de gelatine, voeg het toe aan de mousse, roer en zeef het.
  3. Als de verrines met pannacottamix zijn uitgehard, giet je de coulis er over heen zodat die een tweede laag vormt.
  4. Strooi de Summer Snow over de pannacotta en coulis net voordat je het opdient.
  5. Maak het dessert af door het licht te besprenkelen met Coeur de Cognac. Op deze manier voert de licht fruitige zoetheid de boventoon
(18 stemmen)
Rémy Martin Coeur de Cognac 70CL