Haring tartaar met limoenmayonaise

inspiration-image

Recept

Met dit recept maak je een heerlijke frisse haring tartaar.

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingrediënten

  • 8 zoute haringen, gefileerd
  • een kwart komkommer
  • 5 el limoenmayonaise
  • 4 el rucola-olie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 lente-uitje, fijn gesneden
  • 1 tl limoenrasp + wat kleine stukjes limoen

Bereiding

  1. Snijd de haring in kleine stukjes en hak deze vervolgens klein tot tartaar. Snijd de komkommer in de lengterichting open en verwijder de zaadlijst. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Schep de haringstukjes, de komkommer, 2 el limoenmayonaise, het sjalotje en het lente-uitje in een kom. Voeg de limoenrasp en de stukjes limoen toe. Meng alles goed en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  3. Meng de overgebleven 3 el limoenmayonaise met de rucola-olie.
  4. Serveer de haringtartaar op elk bord als een torentje of maak er een echt tartaartje van met behulp van een bakring.
  5. Maak limoenmayonaise door mayonaise te mengen met wat limoensap en limoenrasp, naar smaak.
  6. En rucola-olie door een handje rucola met 50 ml olijfolie even in de blender te doen, beetje peper en zout toevoegen.
  7. Druppel op het bord om het tartaartje heen het mengsel van limoenmay en rucola-olie. 

4 Reviews

(14 stemmen)
12.49
Fris wit
Fles Doos (6)