Pasta met tomaat van Harold Hamersma

inspiration-image

Recept

Heerlijk recept uit het Parool van het Proefpanel die perfect combineert met de Lavis Teroldego wijn.

Hoofgerecht - 4 personen

Ingrediënten:

  • 5 grote, echt rijpe, zoete tomaten
  • 1,5 dl olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 1 bosje basilicum
  • 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld
  • zout
  • 500 g linguini

Bereiding :

  1. Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water. 
  2. Pel ze, snijd ze in stukken, verwijder de zaadjes en hak het tomatenvlees in kleine stukjes. 
  3. Doe in een grote kom. 
  4. Voeg de olijfolie toe en de in tweeën gesneden knoflookteen. 
  5. Hak de blaadjes van de basilicum fijn en doe erbij, zo ook het zout en de chilikruimels. 
  6. Laat een paar uur afgedekt staan en haal de knoflook eruit. 
  7. Kook de linguini volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  8. Giet af en meng het tomatenmengsel er door heen. 
  9. Dien onmiddellijk op.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(33 stemmen)
8.49