Auberginecurry van Harold Hamersma

inspiration-image

Recept

Fairview Viognier door Harold Hamersma verkozen tot lekkerste wijn bij auberginecurry. Lees hier het heerlijke recept en probeer het zelf!

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bosje koriander, alleen de blaadjes
  • 4 el Thaise groene currypasta
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 blikken kokosmelk
  • 2 aubergines, in dobbelstenen
  • 400 g tuinbonen (diepvries), dubbel gedopt
  • sap van 2 à 3 limoenen
  • 200 g kersentomaten, gehalveerd
  • 2 handjes spinazie, grof gesneden
Bereiding
  1. Laat een wok op hoog vuur heet worden.
  2. Schenk er de olie in en fruit de currypasta 2 tot 3 minuten.
  3. Schenk de kokosmelk erbij en laat aan de kook komen. 
  4. Voeg de aubergine toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen op lager vuur.
  5. Voeg de tuinboontjes toe en laat nog een paar minuten meekoken.
  6. Proef en maak op smaak met zout en limoensap.
  7. Roer tot slot de kersentomaatjes en spinazie door de curry en bestrooi met fijn gehakt korianderblad.
  8. Serveer met rijst en papadums.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(22 stemmen)
14.99