Frances’ favoriet: Risotto Barolo

inspiration-image

Recept

De persoonlijke favoriet van Frances Franken, directeur van Gall & Gall. Tijdens een bezoek aan haar favoriete vakantieland Italië, mag een heerlijk bord Risotto Barolo niet ontbreken. Gemaakt met een goede Barolo wijn natuurlijk! Probeer het zelf ook eens!

Ingrediënten:

  • 1 liter lichte kippenbouillon
  • 350 gram risotto rijst
  • 300 ml Barolo
  • 1 fijngehakte ui
  • 50 gram boter
  • geraspte Parmigiano
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Breng de bouillon aan de kook, doe de rijst en wat zout en peper erbij en laat de rijst 15 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes koken. Laat de rijst goed uitlekken.
  2. Fruit de ui in 15 gram boter in een schone pan tot deze glazig ziet.
  3. Roer de uitgelekte rijst door de gefruite ui, voeg de wijn in gedeeltes toe en laat het geheel onder regelmatig roeren 5 tot 10 minuten zachtjes koken, tot de rijst gaar is.
  4. De risotto moet vochtig en romig zijn.
  5. Roer de rest van de boter erdoor en laat deze even smelten.
  6. Serveer de Parmigiano er apart bij.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(46 stemmen)
20.99
Stevig rood
Fles Doos (6)

3 Reviews

(39 stemmen)
32.99
Stevig rood
Fles Doos (6)