Skip to main content

Kerst: Lamsrack met aardappel, tomaten en gepofte knoflook

LAMSRACK MET AARDAPPEL, TOMATEN EN GEPOFTE KNOFLOOK

INGREDIËNTEN

  • Voor de kruidenrub:
  • 8 tenen knoflook geperst
  • 2 tl zeezout
  • 4 el rozemarijn blaadjes gerist en gehakt
  • 1 tl zwarte peper
  • 8 el extra vergine olijfolie
  • 1200 gr lamsrack
  • 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 bol knoflook overdwars gehalveerd
  • cherrytomaatjes aan de tak
  • 3 el boter

BEREIDING

Stamp de ingrediënten voor de rub in een vijzeltot een pasta. Wrijf het vlees hiermee in en laat 30 min. intrekken. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de aardappels en olijfolie in een grote ovenschaal. Bestrooi met zout en schep om. Leg de twee knoflookbol-helften ertussen met het snijvlak naar beneden. Bak 40 min. in de oven tot de aardappels goudbruin en gaar zijn. Leg na 20 min. de tomaten nog aan het takje boven op de aardappels en bak 20 min. mee.

Verwarm intussen de boter in een koekenpan en bak het vlees heel kort om en om bruin. Leg het 10 min. voor het einde van de baktijd van de aardappels boven op de aardappels naast de tomaten. Laat het vlees zo garen tot rosé.

Haal het uit de oven en laat op een voorverwarmde schaal onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd het vlees in stukken van steeds twee ribbetjes en serveer met de aardappels, gepofte knofl ook en tomaten. Lekker met gekaramelliseerde witlof met blauwe kaas.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.