Skip to main content
Je bent hier:

Mosselen met frites

moules frites

Ingrediënten

Voor de ravigottesaus:

  • 6 el mayonaise
  • 1 tl kappertjes
  • 1 el bladpeterselie (fijngehakt)
  • 1 sjalot (fijngehakt)
  • 6 kleine augurken (fijngehakt)

Voor de mosselen:

  • 2 kg mosselen
  • 25 g boter
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 1 grote prei (in ringen)
  • 1⁄2 bleekselderij (fijngehakt)
  • 1 winterpeen (in plakjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 15 g peterselie (fijngehakt)
  • 1 laurierblad
  • 250 ml witte wijn
  • 1 kg frites

Bereiding

  1. Maak de ravigotesaus door alle ingrediënten te mengen.
  2. Bereid de frites volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Spoel ondertussen de mosselen schoon en gooi kapotte schelpen weg.
  4. Verhit de boter in een mosselpan en bak hierin de knoflook en alle groenten 3 min. tot ze zacht zijn.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de peterselie en het laurierblad toe.
  7. Schenk de wijn erbij en laat aan de kook komen.
  8. Voeg de mosselen toe, doe het deksel op de pan en laat 5 min. zachtjes koken. Schud tijdens het koken een paar keer om.
  9. Serveer direct vanuit de pan met de frites en ravigotesaus.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.