Pastasalade met tonijn

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten

Ingrediënten

  • 250 g pennepasta
  • 7 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 20 groene olijven
  • 2 tl kappertjes
  • 1⁄2 rode ui (in ringen)
  • 15 gemengde kerstomaatjes
  • handje rucola
  • 2 el verse basilicum (gehakt + een paar extra blaadjes als garnering)
  • 500 g verse tonijn

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. Maak een dressing van 6 elolijfolie, het citroensap en -rasp, de mosterd, peper en zout.
  4. Meng door de pasta met de olijven, kappertjes, ui, tomaatjes, rucola en het basilicum.
  5. 5. Verhit een grill-pan.
  6. Smeer de tonijn in met de rest vande olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  7. Grill ca. 2 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de tonijn. Hij moet rosé zijn en niet te gaar worden.
  8. Trek de tonijn in grove stukken. Meng de helft door de salade en leg de rest er bovenop. Garneer met de basilicumblaadjes.

Dit recept komt uit de Proef! mei/juni 2016
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

68 Reviews

(118 stemmen)
8.99
Rosé wijn
Fles Doos (6)

2 Reviews

(43 stemmen)
5.49
Vol wit
Fles Doos (6)

(45 stemmen)
13.49
Fruitig rood
Fles Doos (6)