Skip to main content

Thaise biefstuksalade

thaise biefstuksalade

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1⁄2 rode peper (zaadlijsten verwijderd)
  • 3 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 1⁄2 groene peper (in dunne ringen)
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 el plantaardige olie
  • 500 g biefstuk
  • 1 krop little gem sla (in stukjes)
  • 2 wortels (in lange linten met de dunschiller)
  • 1 bosje radijs (in plakjes)
  • 10 kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1⁄2 komkommer (in halve maantjes)
  • 1 sjalot (in halve ringetjes)
  • 2 lente-uitjes (in ringetjes)
  • 3 takjes munt (het blad grof gesneden)

Bereiding

  1. Doe de knoflook en de rode peper in een vijzel en stamp fijn. Meng in een kommetje met de vissaus, het limoensap, de helft van de groene peper en de bruine suiker.
  2. Roer de dressing tot de suiker is opgelost.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstuk zonder peper en zout in de koeken-pan medium in ca. 2 min. per kant.
  4. Laat het vlees uit de pan 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  5. Snijd het vlees in reepjes en meng met 2 eetlepels van de dressing.
  6. Pak een ondiepe schaal en leg er de sla, wortel, radijs, tomaatjes en komkommer op.
  7. Besprenkel met 2 eetlepels van de dressing en meng goed. Leg het vlees in het midden van de groenten. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de sjalot, lente-uitjes, munt en de rest van de groene peper. Lekker met gekookte witte rijst.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.