Bulgur-kikkererwten salade met chorizo

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten

Ingrediënten

  • 200 g bulgur
  • 61⁄2 el extra vergine olijfolie
  • 500 g gedroogde chorizo worst (in dikke plakken)
  • 400 g kikkererwten uit blik (afgegoten)
  • 1⁄2 rode ui (in halve dunne ringen)
  • 1⁄2 rode paprika (in blokjes)
  • 1⁄2 komkommer (in blokjes)
  • 4 takjes koriander (alleen de blaadjes)
  • 4 takjes peterselie (gehakt)
  • 2 el citroensap
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1⁄2 tl suiker
  • 3 takjes munt (het blad grof gesneden)

Bereiding 

  1. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit 1⁄2 el olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo aan tot de worst mooi bruin is. Giet eventueel wat van het vet af.
  3. Meng de bulgur met de kikkererwten en voeg de ui, paprika, komkommer, koriander en peterselie toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng een dressing van de citroensap, de rest van de olijfolie, knoflook, komijnpoeder, suiker, peper en zout.
  6. Meng de dressing door de salade en verdeel de warme chorizo erover.
  7. Bestrooi met de munt.

Dit recept komt uit de Proef! mei/juni 2016
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(29 stemmen)
8.49
Fruitig rood
Fles Doos (6)

6 Reviews

(26 stemmen)
10.49
Soepel rood
Fles Doos (6)

2 Reviews

(12 stemmen)
5.49
Fruitig rood
Fles Doos (6)