Skip to main content
Je bent hier:

Bulgur-kikkererwten salade met chorizo

Recept

bulgur chorizo salade met glas rode wijn

Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten

Ingrediënten

  • 200 g bulgur
  • 61⁄2 el extra vergine olijfolie
  • 500 g gedroogde chorizo worst (in dikke plakken)
  • 400 g kikkererwten uit blik (afgegoten)
  • 1⁄2 rode ui (in halve dunne ringen)
  • 1⁄2 rode paprika (in blokjes)
  • 1⁄2 komkommer (in blokjes)
  • 4 takjes koriander (alleen de blaadjes)
  • 4 takjes peterselie (gehakt)
  • 2 el citroensap
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1⁄2 tl suiker
  • 3 takjes munt (het blad grof gesneden)

Bereiding 

  1. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Verhit 1⁄2 el olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo aan tot de worst mooi bruin is. Giet eventueel wat van het vet af.

  3. Meng de bulgur met de kikkererwten en voeg de ui, paprika, komkommer, koriander en peterselie toe.

  4. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Meng een dressing van de citroensap, de rest van de olijfolie, knoflook, komijnpoeder, suiker, peper en zout.

  6. Meng de dressing door de salade en verdeel de warme chorizo erover.

  7. Bestrooi met de munt.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.