Skip to main content

Vega: Met mozzarella gevulde zoete aardappel

Recept

zoete aardappels gevuld

Hoofdgerecht - 4 personen - 1 ½ uur

Ingrediënten

  • (4 grote zoete aardappelen (oranje variant; schoongeborsteld)
  • Extra vergine olijfolie
  • 150 g mozzarella (in kleine blokjes)
  • 4 lente-uitjes (in ringetjes)
  • 2 rode pepers(zaad verwijderd en in ringetjes)

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan en doe het deksel erop. Zorg dat hij goed heet wordt.
  2. Besmeer de aardappels met olijfolie en bestrooi ruim met zout.
  3. Rooster ze op het rooster van de barbecue ca. 1 uur.
  4. Draai de aardappels regelmatig om. Prik met een satéstokje om te controleren of ze gaar zijn.
  5. Snijd de aardappels als ze goed gaar zijn open en strooi wat mozzarella in de opening. Zet 5-10 min. op het rooster en sluit het deksel. Wacht tot de kaas goed gesmolten is.
  6. Haal van de barbecue en bestrooi met de lente-ui en rode peper. Serveer onmiddellijk.

Mocht je geen barbecue met deksel hebben, pak dan elke aardappel in aluminiumfolie en leg vlak boven of op de kolen. Draai af en toe. Doe na het vullen met mozzarella weer even terug in het folie en zet ca. 10 min. op de barbecue tot de mozzarella gesmolten is.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.