Zalmfilet in gember-sojasaus

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuen + 1 uur marineren

Ingrediënten

  • 2 stengels citroengras
  • 200 ml sojasaus
  • 1 bosje verse koriander (blaadjes gerist en steeltjes gehakt)
  • 4 cm verse gember (geschild en geraspt)
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 4 zalmfilets met huid
  • 3 el vloeibare honing
  • 2 rode pepers (zaad verwijderd en in dunne ringen)
  • 3 lente-uitjes (in dunne ringen)
  • 1 limoen (in kwarten)

Bereiding

  1. Snijd de onderkant van het citroengras en verwijder de buitenste bladeren. Hak het witte deel fijn.
  2. Maak een marinade van de sojasaus, koriandersteeltjes, gember, knoflook en het citroengras.
  3. Smeer de zalm in met de marinade. Dek af en laat 1 uur marineren.
  4. Steek de barbecue aan.
  5. Smeer de zalm vlak voor het grillen in met de honing en gril ca. 10 min. op de huid op de barbecue.
  6. Trek het visvlees een klein beetje los met een vork zodat je de oranje binnenkant kan zien in contrast met de bruine buitenkant.
  7. Bestrooi met de rode peper, lente-uitjes en korianderblaadjes.
  8. Knijp een kwart limoen uit over de vis en serveer direct.

Lekker met een rijstsalade met radijs en komkommer of een salade van rijstnoedels.

Dit recept komt uit de Proef! juli/augustus 2016
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

5 Reviews

(43 stemmen)
6.29

1 Review

(4 stemmen)
op=op
9.49