Skip to main content
Nu tijdelijk gratis verzending voor kaarthouders

Entrecote met zeezout en groenepeperboter

Recept

entrecote met kruidenboter

Hoofdgerecht - 4 personen - 10 minuten + 4 uur marineren

Ingrediënten

  • 8 takjes verse tijm (blaadjes gerist)
  • 1 takje verse rozemarijn (naaldjes gerist)
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 1 sjalot (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 4 entrecotes
  • 75 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 el groene peperkorrels (op water)

Bereiding

  1. Hak de verse kruiden fijn en meng met de sjalot en knoflook door de olijfolie. Breng op smaak met wat peper.
  2. Smeer de entrecotes in met de marinade. Dek af en zet 4 uur in de koelkast.
  3. Plet de groene peperkorrels een beetje met een vork en meng door de boter.
  4. Leg de groenepeperboter op een stuk vershoudfolie en maak er een rolletjevan. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
  5. Steek de barbecue aan.
  6. Bestrooi de entrecotes met zeezout en rooster ca. 21⁄2 min. aan elke kant op de barbecue.
  7. Snijd 4 plakjes van het boterrolletje.
  8. Leg op het warme vlees en serveer direct.

Lekker met caesarsalade.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.