Kabeljauwkebabs in Libanese marinade

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten + 12 uur marineren

Ingrediënten

  • 12 hele kardemompeulen
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 75 ml vers sinaasappelsap
  • 2 el vers citroensap
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 750 g kabeljauwhaasje

Bereiding

  1. Haal het kardemomzaad uit de peulen en stamp met het koriander- en komijnzaad fijn in een vijzel.
  2. Doe in een kom en meng met het sinaasappel- en citroensap, de sambal oelek, knoflook en kurkuma.
  3. Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm.
  4. Schep ze voorzichtig door de marinade.
  5. Neem een passende kom, zodat de vis net onderstaat.
  6. Dek de kom af en laat de vis een nacht in de koelkast marineren.
  7. Steek de barbecue aan.
  8. Zet 16 houten satéstokjes in een schaal met water.
  9. Maak de kebabs door steeds 2 satéstokjes door de vis te steken, dan blijven ze stabiel tijdens het draaien. Rijg 3 à 4 stukken vis aan elk stokje.
  10. Rooster de kabeljauw-kebabs in ca. 6 min. net gaar op de barbecue. Keer halverwege voorzichtig om.

Serveer direct. Lekker met een couscous-salade met radijs, tomaat en komkommer en wat babaganoush.

Dit recept komt uit de Proef! juli/augustus 2016
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

 

3 Reviews

(94 stemmen)
op=op
Valdivieso Sauvignon Blanc Winemaker Reserva 75CL

3 Reviews

(47 stemmen)
5.49