Goulash met polentaballetjes

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht – 4 pers. – 2 ½ uur

Ingrediënten

  • 2 el extra vergine olijfolie

  • 600 g runderstoofvlees (in blokjes)
  • 225 g bloem + 2 el om te bestuiven
  • 1 ui (gesnipperd)

  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • snufje gedroogde chilipeper

  • 2 el bruine suiker

  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 250 ml runderfond

  • 1 rode paprika (in repen)

  • 2 tl gerookt paprikapoeder

  • 1 el bakpoeder

  • handje korianderblad

  • 170 g polenta

  • 1 tl verse rode peper (fijngehakt)
  • 375 ml melk

  • 120 g oude kaas (geraspt)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote ovenbestendige braadpan. Bestrooi het vlees met 2 el gezeefde bloem, peper en zout. Bak in kleine porties rondom mooi bruin. Zet apart.
  2. Bak in het overgebleven braadvet de ui en knof- look zachtjes 5 min. aan. Voeg de chilipeper en suiker toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaat en runderfond toe en doe het vlees samen met de paprika terug in de pan. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat ca. 1,5 uur zachtjes garen.
  3. Roer als de goulash gaar is het paprikapoeder erdoor. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Maak terwijl het vlees gaart de dumplings. Doe de 225 g bloem, het bakpoeder, korianderblad, de polenta, rode peper, melk, kaas, en wat peper en zout in een kom en kneed door elkaar. Maak m.b.v. twee lepels balletjes van het deeg en leg op de goulash.
  5.  Zet de pan zonder deksel in de oven en laat de balletjes in ca. 20 min. gaar bakken.
  6. Serveer met wat zure room en een eenvoudige salade of met gekookte groente.

Dit recept komt uit de Proef! van februari/maart 2016
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.