Stoofschotel gekruide pompoen

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht – 4 personen – 1 uur

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (ca. 1 kg)

  • 2 el extra vergine olijfolie

  • 2 uien (gesnipperd)

  • 2 tenen knoflook (geperst)

  • 1⁄2 bosje verse koriander (grof gehakt) + extra als garnering*
  • 
1 tl kaneel

  • 1⁄2 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 250 g kikkererwten uit blik

  • 1 groentebouillonblokje

  • 400 g stevige paddenstoelen (bijv. portebello, grote kastanje champignons of eekhoorntjesbrood)
  • 20 g boter

Bereiding

  1. Schil de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd in stukjes van 3 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en knoflook zachtjes 5 min. aan. Voeg de koriander, kaneel en chilivlokken toe. Stoof zachtjes ca. 15 min. met het deksel op de pan.
  3. Voeg de pompoen, tomaat en kikkererwten met vocht, het bouillonblokje en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat ca. 30 min. zachtjes zonder deksel koken tot het ingedikt is. Snijd intussen de paddenstoelen in stukken en bak aan in de boter tot ze een mooi bruin randje krijgen.
  4. Leg de paddenstoelen op de pompoenschotel en bestrooi met wat verse koriander. Serveer met rijst of een andere graansoort, zoals bulgur of parelgort.

*Houd je niet van de uitgesproken smaak van koriander? Je kunt dit vervangen door 1⁄2 bosje grof gehakte verse peterselie.

Dit recept komt uit de Proef! van februari/maart 2016
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(30 stemmen)
6.79

3 Reviews

(46 stemmen)
5.49

7 Reviews

(47 stemmen)
10.59