Skip to main content

Erwtensoep met gerookte forel

Recept

Een kom erwtensoep met gerookte forel op een toastje

Maaltijdsoep – 4 personen – 2 ½ uur

Ingrediënten

  • 25 g boter
1 ui (gesnipperd)

  • 4 wortels (in plakjes)

  • 3 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 1 el tijmblaadjes

  • 450 ml kippenbouillon

  • 400 g spliterwten

  • 100 g tuinerwten (diepvries)

  • 1 el vers citroensap

  • handje kiemblaadjes (bijv. erwtenkiemen)
  • 4 sneetjes roggebrood
  • boter

  • 4 gerookte forelfilets

Bereiding

  1. Verhit de boter in een grote soeppan en bak hierin de ui, wortel, bleekselderij en tijm zachtjes 8 min. aan. Schenk de bouillon erbij en voeg de spliterwten toe. Kook zachtjes 45 min. met het deksel half op de pan tot de erwten gaar zijn.
  2. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de tuinerwten toe. Breng weer aan de kook zodat de erwten door kunnen warmen en garen. Maak af met het citroensap. Bestrooi met de kiem- blaadjes.
  3. Besmeer het roggebrood met boter en beleg met de forelfilets. Bestrooi tot slot met peper en zout.

Dit recept komt uit de Proef! van februari/maart 2016
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.