Erwtensoep met gerookte forel

inspiration-image

Recept

Maaltijdsoep – 4 personen – 2 ½ uur

Ingrediënten

  • 25 g boter
1 ui (gesnipperd)

  • 4 wortels (in plakjes)

  • 3 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 1 el tijmblaadjes

  • 450 ml kippenbouillon

  • 400 g spliterwten

  • 100 g tuinerwten (diepvries)

  • 1 el vers citroensap

  • handje kiemblaadjes (bijv. erwtenkiemen)
  • 4 sneetjes roggebrood
  • boter

  • 4 gerookte forelfilets

Bereiding

  1. Verhit de boter in een grote soeppan en bak hierin de ui, wortel, bleekselderij en tijm zachtjes 8 min. aan. Schenk de bouillon erbij en voeg de spliterwten toe. Kook zachtjes 45 min. met het deksel half op de pan tot de erwten gaar zijn.
  2. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de tuinerwten toe. Breng weer aan de kook zodat de erwten door kunnen warmen en garen. Maak af met het citroensap. Bestrooi met de kiem- blaadjes.
  3. Besmeer het roggebrood met boter en beleg met de forelfilets. Bestrooi tot slot met peper en zout.

Dit recept komt uit de Proef! van februari/maart 2016
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

2 Reviews

(7 stemmen)
7.99

3 Reviews

(38 stemmen)
5.99

19 Reviews

(157 stemmen)
11.99