Vega: Stamppot zoete aardappel
Recept

Hoofdgerecht – 4 personen – 30 minuten
Ingrediënten
- 250 g jonge bladspinazie
- 200 g zwarte bonen uit blik
- 1 kg zoete aardappelen
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 200 g roquefort
Bereiding
- Was de spinazie indien nodig. Laat de bonen uitlekken. Schil de aardappelen en snijd in grote stukken.
- Kook de aardap pelen in 15 min. gaar in ruim water met zout. Giet af en stamp ze met een aard- appelstamper tot een grove puree. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui en de knoflook 5 min. tot ze zacht zijn. Doe de bonen erbij en warm enkele min. mee. Voeg de spinazie toe en laat in 3 min. slinken.
- Meng het bonen- mengsel door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Schep op vier borden en verdeel de roquefort erover.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).