Skip to main content
Nu tijdelijk gratis verzending voor kaarthouders

Vega: Stamppot zoete aardappel

Recept

Een schaaltje gevuld met zoete aardappel stamppot

Hoofdgerecht – 4 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 250 g jonge bladspinazie
  • 200 g zwarte bonen uit blik
  • 1 kg zoete aardappelen

  • 2 el extra vergine olijfolie

  • 2 rode uien (gesnipperd)

  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 200 g roquefort

Bereiding

  1. Was de spinazie indien nodig. Laat de bonen uitlekken. Schil de aardappelen en snijd in grote stukken.
  2. Kook de aardap pelen in 15 min. gaar in ruim water met zout. Giet af en stamp ze met een aard- appelstamper tot een grove puree. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui en de knoflook 5 min. tot ze zacht zijn. Doe de bonen erbij en warm enkele min. mee. Voeg de spinazie toe en laat in 3 min. slinken.
  3. Meng het bonen- mengsel door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Schep op vier borden en verdeel de roquefort erover.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.